Un nou virus a través de Bluetooth que afecta milions de dispositius

Tenir el Bluetooth del mòbil encès pot ser molt perillós. La companyia de seguretat informàtica Armis ha descobert la vulnerabilitat en, almenys, cinc mil milions de dispositius. El seu nom és BlueBorne, i pot posar en perill la seguretat en dispositius amb sistema operatiu Android, iOS, Windows i Linux.

Segons la companyia, amb aquest virus “a diferència del malware tradicional o dels atacs, l’usuari no ha de fer clic en un enllaç o descarregar-se un arxiu qüestionable. Cap acció de l’usuari és necessària per permetre l’atac”.

El virus actua de manera molt ràpida i sense que l’usuari se n’adoni de res. El malware es propaga a partir d’un dispositiu infectat que, quan està a prop d’un smartphone amb el Bluetooth activat, entra sense permís i pot controlar o robar les dades del dispositiu, a més d’instal·lar-hi aplicacions indesitjades. De fet, el procés d’infiltració triga menys d’un minut.

Malgrat el seu potencial perill, no hem d’alarmar-nos en excés. Les companyies tecnològiques van corregint tots aquests problemes a mesura que es descobreixen. A més, nosaltres mateixos ho podem evitar apagant el Bluetooth quan no l’utilitzem.

Gustau Serra: “La tecnologia de VMware és la que ens dóna major estabilitat”

Article publicat a MuyComputerPro sobre Mediacloud:

En el marc de l’esdeveniment VMworld Europe, celebrat a Barcelona la setmana passada, vam tenir l’oportunitat de xerrar amb Gustau Serra, CEO de Mediacloud, el proveïdor de serveis cloud que forma part de la productora audiovisual Mediapro. Serra ens va explicar la seva experiència amb VMware des que va ser CIO de la productora fins a liderar Mediacloud, el 2012.

(més…)

Com pot la teva empresa evitar un ciberatac?

Per desgràcia, els ciberatacs estan en l’ordre del dia. S’han convertit en una delinqüència global que no sembla que pugui desaparèixer de la nit al dia. Per aquest motiu, la ciberseguretat és clau per combatre aquesta amenaça. De fet, el ciberatac ‘Wanna Cry’ va posar de manifest el gran problema al qual ens enfrontem i la necessitat de noves i potents mesures de seguretat a les empreses.

(més…)