núvol híbrid

Descobreix els avantatges del núvol híbrid

Fa un temps, us vam explicar les principals diferències entre els tres tipus de núvols (públic, privat i híbrid). En aquest post, aprofundim en un d’ells, el núvol híbrid, i us expliquem els principals avantatges que ofereix. (més…)

Blockchain: la transferència de dades digitals no centralitzada

El blockchain o cadena de blocs és una tecnologia que permet transferir dades digitals mitjançant un sistema de codificació de la informació molt sofisticat, i de forma completament segura.

Per entendre-ho, el blockchain seria com un llibre de comptabilitat on es registren totes les entrades i sortides de qualsevol transacció. Per això es diu que és un llibre d’esdeveniments digitals. (més…)

Un nou virus a través de Bluetooth que afecta milions de dispositius

Tenir el Bluetooth del mòbil encès pot ser molt perillós. La companyia de seguretat informàtica Armis ha descobert la vulnerabilitat en, almenys, cinc mil milions de dispositius. El seu nom és BlueBorne, i pot posar en perill la seguretat en dispositius amb sistema operatiu Android, iOS, Windows i Linux.

Segons la companyia, amb aquest virus “a diferència del malware tradicional o dels atacs, l’usuari no ha de fer clic en un enllaç o descarregar-se un arxiu qüestionable. Cap acció de l’usuari és necessària per permetre l’atac”.

El virus actua de manera molt ràpida i sense que l’usuari se n’adoni de res. El malware es propaga a partir d’un dispositiu infectat que, quan està a prop d’un smartphone amb el Bluetooth activat, entra sense permís i pot controlar o robar les dades del dispositiu, a més d’instal·lar-hi aplicacions indesitjades. De fet, el procés d’infiltració triga menys d’un minut.

Malgrat el seu potencial perill, no hem d’alarmar-nos en excés. Les companyies tecnològiques van corregint tots aquests problemes a mesura que es descobreixen. A més, nosaltres mateixos ho podem evitar apagant el Bluetooth quan no l’utilitzem.

Gustau Serra: “La tecnologia de VMware és la que ens dóna major estabilitat”

Article publicat a MuyComputerPro sobre Mediacloud:

En el marc de l’esdeveniment VMworld Europe, celebrat a Barcelona la setmana passada, vam tenir l’oportunitat de xerrar amb Gustau Serra, CEO de Mediacloud, el proveïdor de serveis cloud que forma part de la productora audiovisual Mediapro. Serra ens va explicar la seva experiència amb VMware des que va ser CIO de la productora fins a liderar Mediacloud, el 2012.

(més…)